Om Galan

Året var 2019. Det var en kall kväll i februari och förväntningarna på kvällen var blandade. Nervositeten bland eleverna kunde kännas i luften. Nu blev skolan verklighet. Nu skulle årets hårda arbete förhoppningsvis bära frukt när staden restaurangelit skulle uppmärksammas och skämmas bort. Nu skulle deras yrkeskarriär banas…..

Restauranggalan i Örnsköldsvik 2019 genomfördes med stor bravur och eleverna fick stående ovationer av Örnsköldsviks restaurangelit i alla kategorier.

Med detta i bagaget så måste vi såklart genomföra Restauranggalan 2020. Detta år har det skett några förändringar. Istället för 12 kategorier så är det nu tio där årets bartender fått lämna och årets kommunala kök istället fått en kategori. Årets Café har slagits ihop med Årets bageri och konditori samt juryn val och Årets restaurangprofil slagits ihop till Årets profil. Detta efter önskemål från våra gäster då vi vill kunna ge alla kategorier lika hög uppmärksamhet och för att lyckas med det koncentrera tiden.

Nu är det dax att åter hylla oss alla inom branschen. Tillsammans gör vi Örnsköldsvik till en bättre restaurangstad. Gå i på kategorierna och nominera varandra, er själva och era anställda.

Nomineringen stänger den 31/12- 19 kl.23.59 och biljetterna till galan släpps den 7 /1 – 2020. Låt oss skapa magi. Galan sker återigen på First Hotel Statt, torsdagen den 20 / 2 – 20 kl.18.00.

Hjärtligt välkomna!

Veronica Scherman & Per Håkansson

Vårt Team

Veronica Scherman
Projektledare

Här kommer mer info strax

Per Håkansson
Ordförande i juryn

Här kommer mer info strax

Elev1
Blommor och dekorationer

Här kommer mer info strax

Elev 2
Marknadsföring och sälj

Här kommer mer info strax

Veronica Scherman, restauranglärare, och Per Håkansson, rektor, på praktiska gymnasiet står bakom idén till denna gala. Vi vill tillsammans med våra elever och samarbetspartners skapa en kväll där vi höjer alla som arbetar inom restaurangbranschen i Örnsköldsvik. Vi vill att alla, vare sig du jobbar på hamburgerkedja, en pizzeria, ett storkök eller en “fine dining krog´´ ska känna att de viktiga för branschen.Tillsammans strävar vi efter samma sak. Nämligen att bedriva ett gott värdskap, både mot våra gäster och medarbetare samt göra branschen mer attraktiv för våra ungdomar så att den kan fortsätta utvecklas.

Välkommen till Galan!